top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverJudith Zimmermann

Zes simpele tips voor fantastische foto's!

Bijgewerkt op: 30 dec. 2018

Help wat trek ik aan tijdens een fotoshoot?! Geen nood, hier volgen 6 simpele kleding en styling tips om jou en je familie te laten stralen op de foto!


Allereerst: voel je comfortabel in je kleding. Net een te strakke broek of toch dat jurkje waar je eigenlijk toch niet helemaal comfy in voelt... Niet doen! Dat ga je absoluut terug zien op de foto. Trek vooral kleding aan waarin jij je comfortabel en zelfverzekerd in voelt! Wanneer je altijd op hippe gympen loopt adviseer ik je niet om dan op de dag van de shoot hoge hakken te dragen en visa versa natuurlijk. Kies kleding wat bij jou past.


Less is more: ga voor naturel - tijdloos. Vermijd heftige prints, schreeuwende teksten of nummers op shirts en vermijd donkere / zwarte kleding. Kies voor lichte en frisse naturel of pastel kleuren. Of iets wat passend is bij het seizoen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan warme herfstkleuren (oker, bordeaux, mosgroen), stoere houthakkersblouse voor hem en haar of allebei een wollen trui wanneer de herfst in het land is. Kijk wel uit dat je niet voor te 'saai' gaat. Iedereen een spijkerbroek en een wit t-shirt is veilig maar kán wat saai ogen. Het vormt wel een perfecte basis om verder op te stylen. Lees daarom vooral verder :)Kies voor een eenduidige stijl. Zéker als je met meerdere mensen op de foto gaat. Je wil niet dat je mooie oud roze kanten jurk vloekt bij het gifgroene heavy metal t-shirt van je broer. Als je een gezins / familie shoot boekt probeer dan zoveel mogelijk in dezelfde stijl te blijven. Het maakt dat jullie harmonieus op de foto staan en een mooi geheel vormen. Hierdoor voorkom je een orkest van kleuren, stijlen en prints. Het geeft een rommelig en onrustig effect.


Maak slim gebruik van accessoires. Ha hier komt het... de basis + accessoires. Maar ook hier geldt: Less is more. Maak gebruik van mooie matchende sieraden, horloge, riem, zonnebril, bretels, hoed, pet, warme gebreide sjaals (geeft mooie texturen in de foto) een jasje wat nonchalant als accessoire kan dienen etcetera. Breng kleur in je accessoires.


Denk ook aan verzorgde handen / nagels en bij close-up foto's vindt je het misschien ook fijn als je wenkbrauwen 'on fleek' zijn (sorry,- uitspraak van mijn puber dochter) Ga je niet te buiten aan heftige make-up als je dat anders ook niet doet. Een lippenbalsem meenemen is ook een goed idee, Blijf bij jezelf, je bent mooi!


Zorg dat elastiekjes om je pols weg zijn, het zelfgemaakte loomarmbandje van je nichtje eventjes thuis blijft, en ook grote mobiele telefoons in broekzakken zijn vaak niet aantrekkelijk. Draag geen zwarte bh onder een wit hempje en andersom, geen roze bubblegum kauwgom achterin je kiezen :PLiefs Judith 

#fotograaf #stylingtips #kledingtips #watbenjemooifotografie #fotograaffriesland #fotografie #kledingadvies #sneek #friesland


85 weergaven0 opmerkingen
bottom of page